Artėja pavasaris, laikas ruoštis!

Iš ko statyti namą?
Artėja pavasaris, tuoj ateis laikas rausti duobę pamatams. Tad ruošiamės ruošiamės. Šiam momentui maždaug žinau kaip turėtų atrodyti tas namas, bet dar nežinau iš ko jį statyti. O pasirodo nuo to priklauso ir kokie turi būti pamatai. Tad didysis klausimas: iš ko statyti:
  • iš silikatinių blokelių?
  • iš FIBA blokeliai?
  • iš FIBA blokelių pigesnio analogo, kurie gaminami Rygoje?
  • iš keramikinių (tokie raudoni) blokelių?
Nuo to pasirodo priklauso ir kokią apšiltinimo medžiagą reikės naudoti. Štai jei renkiesi silikatinius blokelius, tada galima rinktis vata ir gausi "kviepuojanti" nama :) bet brangesnė kombinacija. FIBA štai "nekviepuoja", tai galima naudoti putplastį kuris irgi nekviepuoja :) gautusi gal biški pigiau. Kaip su keramikos kvėpavimu nežinau. reiks dar pagooglinti. Jauciu, kad maniskis namas gausis didokas, tad reikes neišvengiamai rinktis pigesnę kompbinaciją.


Pavasario belaukiant
Patarė vienas žinovas, kad jeigu pats ne ką teišmanai apie statybas, bet ruošies statyti, būtinai reikia pasidaryti konstruktyvinį projektą, o geriausia dar samdyti ir statybų prižiūrėtoją. Jei to nepadarysi, tai nežinosi kiek tiksliai kokių medžiagų reikia ir firmelė, kuri apsiims statyti tavo namą paims kiek pati norės. na, jei neapsuks ant kokių 20%, tai bus jai paiai gėda :) Ta proga šią savaitę bandau užsisakyti konstrukcinį projektuką, o kai jį turėsiu (žada per 2-3 savaites) tada jau tiksliai žinosiu kiek man ko reikės ir galėsiu drąsiai skelbti didyjį konkursą, pradžioje pamatams ir toliau visiems kitiems darbams.

Beje, praėjusią savaitę pasidariau geologinį grunto tyrimą. ir sužinojau, kad pas mane koks tai priemolis - tvirtas pagrindas ir nereikės gilių pamatų, o greičiausiai užteks gręžtinių. Kas yra džiugi žinia.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4