Namo projektas

Taigi ką statysime. Namo projektą kūrėme, kaip ir daugelis: susirašiau reikalavimus, tokias asmenines technines sąlygas, kaip sakant :) Na, kas kur turi būti, kokios erdvės ir pan. Iš tokių idomesnių užgaidų: pirmajame aukšte aukštos lubos (bent jau 3,5 m), iš miegamojo įėjimas į "master bathroom", o šios dvi patalpos dar turi išėjimą į bendrą balkoną. Taip pat asmeninis kabinetas/biblioteka/kompiuter/panic/roomas - taaaaip, kiekvieno šeimininko svajonė. Rami šeimininko tvirtovė, nuo viso namionio šurmulio, užsiimti hobiais ir darbais. Na ir visa kita kaip pas visus: 2-3 kambariai vaikams (maža kas, gal dievas apdovanos laime turėti daugiau vaikų), didelis "salionas" - aktyvioji, gyvenamoji erdvė. Susijusi su virtuve, tačiau virtuvė visgi turėtų būti nors kiek atskirta nuo gyvenamosios zonos, geriausia - bariuku. Tai tokie neypatingi reikalavimai. Paskum susiradau keleta panašių išplanavimų, o galiausiai su architektu aptarėme ir jis vieną tokį panašiausią "perdirbo" pagal mano reikalavimus. Dieve, koks tai malonumas... Aišku, dėkuj dievui ir architektas pasitaikė protingas ir kultūringas. Tad dėkui ir jam! Tai buvo kažkoks eilinis namiūkštis, "iš tų lenkiškų" standartinių, su mansarda, paprasčiausiu šlaitiniu stogu. Toks pasakų namelis, vadinasi "Ofelija", o gal "Livija"... na vienas iš jų. Štai kaip atrodė projektas įkvėpėjas.

http://www.namu-projektai.lt/project_item.php?strid=1042&id=3533#1



Žinoma ir šis visai nieko, būtų paprasčiausia nusipirkti? Bet prokektas toli gražu netenkino. Per daug pageidavimų neišpildyta. Todėl šis projektas tiesiog įkvėpė kaip galima pasidaryti savo svajonių namiukštį. Taigi, autorinės teisės nepažeistos :)

Derinant daugiausia dėmesio skyrėme vidui. Architektas pasiūlė pakelti šlaitinio stogo nuolidį, nes taip gausis 2 aukštai, antram aukšte normalios sienos, o kainai mažai įtakos. Pakėlėme, gavosi gerai. Patalpos taip pat nemažai modifikavosi. Ir štai kas gi gavosi.

Skirtumas, aišku, ne menkas :) Planuojant patalpas namas išsipūtė, pakėlus stogą visiškai pasikeitė ir bendras vaizdas. Štai tokia trolių namelio evoliucija. Vidaus daugiau nekomentuosiu, metu išplanavimą.



Pirmas aukštas



Antras aukštas


Hm... dabar paskaičius Nulio blogą kaip Jis kūrė savo namo išplanavimą, prisiminiau su kokia meile viską pats planavau. O kiek gavau komentarų :) Hm, na, bet čia jau kiekvienam savo!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4