Ekskavatorius užvedė variklį!

Ilgokai nerašiau, nes vyko nemažai įvykių. Pirmiausia, kaip ir rašiau anksčiau, kovo 29 d. išvykau pakeliauti po Ameriką. Pamačiau nemažai ir pailsėjau gerai, bet štai kokį mėnesį uždelsiau darbus.

Grįžęs tikėjausi rasti krūvą pasiūlymų iš nuobodžiaujančių statybininkų. Tačiau, deja, nepersistengia tie statybininkai. Vienas, potencialiausias variantas žadėjo pateikti pasiūlymą visam namui, o pasiūlė tik kelias firmas keliukui padaryti :) kiti irgi nemažai žadėjo, bet matyt pamiršo.

Paskutinę balandžio savaitę dar pasitikrinau kiek kainuotų mano namėką statyti karkasiniu arba skydiniu būdu. Sužinojau, kad taip giriamas skydinis namas yra tas pats karkasinis, skirtumas tik tas, kad jis surinktas gamykloje. Aš asmeniškai nemėgstu karkasinių. Man jie kažkokie vėjo nupučiami namai, neilgaamžiai, su bloga garso izoliacija ir gipskartoninėmis vidinėmis sienomis. Aš į savo namą žiūriu kaip į investiciją ir manau, kad normalaus dydžio šeimyninis mūrinis namas su lengvai keičiamu išplanavimu ir po 20-30 metų turės vertę ir bus parduodamas. Karkasinis? Nemanau!

Tačiau gavęs pirmąją "dėžutės" sąmatą ir pažvelgęs į galutinę eilutę gerokai nusiminiau. Skaičius ten bent dvigubai didesnis nei tikėjausi. Todėl dėl šventos ramybės paprašiau paskaičiuoti kiek kainuotu karkasinis variantas. Tačiau gavęs skaičius supratau, kad tikrai tai nebus DVIGUBAI PIGIAU kaip rėkia statybininkai. Todėl karkasinei daržinei sakau didelį NE ir apsisprendžiau penkmečio projektui - namo, tokio kokio aš TIKRAI noriu statybai :)

Tad kas įvyko šiandiena?

Ogi vyrukas nusispjovęs sėdo į ekskavatorių, užvedė variklį ir pajudėjo mano sklypo pusėn :) YEE! Prasidės žemės planiravimo darbai!

Taip, apsisprendžiau dėl statybininkų. Pasirinkau brangesnį variantą, bet žmonės rodė iniciatyvą, dėmesį, siuntė detalias sąmatas, diskutavo ir padarė nemenką nuolaidą. Sumušėm rankom pamatus ir laikiną keliuką įrengri už 45K

Tad oficialiai paskelbiu, kad planavimo etapas baigtas ir prasidėjo statybos etapas!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4