PAUZĖ. Vėl popierių etapas.


Na taip, realybė nedžiugina FUJI spalvomis :) vėl gryžau į popierinį etapą. O šiame etape darbai vyksta vėžlio žingsniu. Taigi sekasi taip: užpraeitą savaitę (prieš atostogas) užsisakiau namo inventorizaciją. Praėjusią savaitę atostogaudamas įsivaizdavau, kad inventorizacija vyksta ir grįžęs rasiu bent jau bylą paruoštą. Bet kur tau... šią savaitę pasiskambinau ir girdžiu tradicinius "ak taip, čia jūs užsakėt, ane? Taip, reikia padaryti... gal šią savaitę nuvažiuosime pamatuotui". Bl**!

Na, tai kai paprašiau, išmatavo, penktadienį (šiandien) bylutė keliauja į architektų firmą (tikiuosi sėkmingai nukeliaus). Ta firma organizuos pažymą iš statybų inspekcijos ar dar kažką ten darys. Žodžiu gal būt darys kitą savaitę TAI, ką turėjo padaryti šią savaitę. Taip prarandama viena iš tų daugybės prarastų savaičių.

Po to į kadastrą nešti registruoti nebaigtą statybą (progresą). Na, čia už nedidelę priemoką galima įregistruoti per parą. Po to vertintojas vertins visą sukurtą turtą, tai užtruks kokią savaitę-dvi. Tada paraiška bankui, gal net keliems. Laukti atsakymų savaitę-dvi. Jei gausiu paskolą, tai sužinosiu jau tik rugsėjo mėnesį. Visiška gaidiena.
.
Tačiau yra ir smagi naujiena. Jau anksčiau buvau minėjęs, kad RST įvedė elektrą į sklypą. Už šią paslaugą buvau sumokėjęs avansu 25 tūkst. lituoklių. Taigi, va darbai visai baigti ir RST grąžino permoką - 13 tūkstančių lituoklių. Viskas paprasta: piko metu už šią paslaugą rangovai paimtų 62 tūkstančių (Man reikėtų mokėti 25, kiek ir užsiprašė RST avansu), o krizė patrumpino kainą iki 30 tūkst. apskritai, tai mano dalis irgi sumažėjo atitinkamai. O permoką grąžino, pagal sutartį. Tai pataisė nuotaiką, nes sienoms skirtas 100K lt biudžetas be abejo buvo viršytas iki 114K. Tai dabar bus už ką susitvarkyt popierius, kad galėčiau toliau sėkmingai klimpti į šimta tūkstantines, o gal net milijonines skolas... bul bul bul.
.
Tikiuosi bent tas gandras tūptelėjęs ant kamino neiškrės kokio šunybės :)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4