Architektūrinis klausimas. Tiksliau įdėja!

Nors vakar žemė maišėsi su dangumi, neištvėriau ir nulėkiau į Neverlendą :) Norėjau įsitikinti savo akimis, ar aidi plaktukų stuksenimas ar ne. Pasirodo "aidi aidi aidi, vis...". Masonai darbus jau buvo pabaigę, bet stogo užuominas radau. Mediena sukelta į antrąjį aukštą, patikrintas ir balkono tvirtumas, murlotai jau veik sudėti, šviečia pirmosios gegnės... laukiau šito 2 mėnesius!

Puikumas, nuotaika iškarto pasitaisė. Beje, man - miesčioniui sunku buvo įsivaizduoti, kokia žiema užėjo. Vilniuje to nepasjusi, bet išsukus į užmiestį įpuoliau į baltą komą...

Pirmasis kambarys uždengtas gegnėmis - prašmatnusis svajonių miegamasis.
Atsirado lubų užuomina. Susiformavo kambario erdvės pajautimas.
Pro vitriną matyti, kokia žiema užgulusi čiuplučius Lietuvos petukus...



Čia vaizdelis iš lauko.
Pasižiūrėjus į šį tvarinį ir kilo architektūrinė įdėja: išlindusių gegnių netrumpinti, o palikti kaip stogelį balkonui. Blyn, mintis atrodo viliojanti. Nors tai projekto pakeitimas, reiks teirautis architekto ar nereikės papildomo derinimo?
Čia kyla klausimai: daryti virš balkono ar palei visą sieną?
O štai pažystamas architektas pasiūlė taip varyti aplink visą namą, nes tai subalansuos namo proporcijas, sumažins gremėzdiškumo įspūdį (mano žodžiais tariant - pamažins namo didybę ir grožį), po kepure pakiš namą ir bus mažiau saulės spigenimo, lietaus plakimo.
Hm... atrodo logiška viskas. Bet namas atrodys kaip su ant akių užsmukusia skrybėle? Gal visai originalu? Žodžiu esu visai sutriko.
Skaitytojau, jei turi nuomonę, prašau parašyk į komentarą.

Komentarai

  1. Iš vienos pusės - taip, saulės mažiau. Tai aktualu ir gerai tik vasarą. Kokius 2-3 mėn. visą kitą laiką bus tamsiau. Atrodo nieko tokio, bet... kai kambary pastoviai prietema tai pradės erzinti. O šalto oru saulutės kiekvieno spindulio norisi :) Pas mus karščiai trumpai būna.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Statybos -rimtas dalykas.. ir beje didelis galvos skausmas :)
    beje, kaip su santechnika reikalai ?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Palaikau Vidmantą, trumpink viską, net ir virš balkono, kiek laiko jame realia praleisti ruošiesi:):):)

    AtsakytiPanaikinti
  4. pas mane gegnes islindusios apie 85 cm . nematau problemos, parinktas normalus kambario aukstis ir nesijaucia, kad uzstotu sviesa. Be to, tai juk antras aukstas.

    Patarciau gegnes palikti kiek imanoma ilgesnes.

    AtsakytiPanaikinti
  5. taigi saltu metu saule zymiai zemiau pakyla, nekliudys tau tos pastoges. As labiau bijociau tokias palikt del vetru, kad nenukeltu paskui viso stogo koks Anatolijus, kai tures toki uzsikabinima.

    AtsakytiPanaikinti
  6. BŪTINA pripjauti gegnes. Vien iš estetinių sumetimų - jei tamsta nori masyvaus tūrio, tai ir daryk. Ir netiesa, kad proporcija su labiau išsikišusiu stogu "pagerėtų" - toks variantas tiktų vieno aukšto "priplotos" proporcijos namui, kokius Wright'as darė trečiam dešimtmety JAV. O dviaukštis su tokiu stogu bus kaip eilinis lietuviškas "grybas" kokie randasi kai šeimininkas nori ir dvaro ir gryčios viename. Nors tikriausiai jau šaukštai po pietų.

    AtsakytiPanaikinti
  7. nera ziedo ar jo nesimato ,gal jis nebutinas?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4