Langai ir signalizacija

Štai kas aktualiausia: langai ir signalkė.

Tačiau kaip gi stogas? Na, po truputuką tveriasi. Jau 3/4 stogo pasipuošė gegnėmis. Šiandiena kaip tik vyko išvažiuojamasis posėdis, kuriame išsprendėme stogo išsikišimo klausimą. Priminsiu: pagal projektą, stogas išsikiša apie 50 cm nuo sienų. Tačiau suklojus gegnes, jos išsikišo daugiau (na, tiesiog iki nupjovimo, techniškai taip gavosi). Ir tada toptelėjo, kad gal reikia ir palikti daugiau, mat turiu prašmatnų ilgą balkoną miegamajame. Toks ilgesnis išsikišimas bus stogelis balkonui. Pradžioje maniau pailginimą daryti palei visą sieną (kurioje įkabintas tas balkonas). Tačiau čia kilo estetinė ir konstrukcinė problemėlė, kaip tokį snapą tinkamai įrengti, o tai nėra taip paprasta ant 4 šlaitų stogo. Pažystamas architektas patarė apskritai prailginti aplink visą namą, esą taip pagerės namo proporcijos, namas atrodys nebe toks gremėzdiškas. Beje, tam neprieštaravo ir MAIN architektas. Hm... Visokių būta svarstymų ir patarimų. Tačiau susirinkę objekte dar padiskutavome su stogdengiais ir konstruktoriumi ir štai vienas vyrėlesnio amžiaus "masonas" pasiūlė man labiausiai patinkantė variantą: prailginimą daryti nuo balkono krašto (sienos viduryje), važiuoti prailgintu stogu iki sienos kampo, toliau palei visą šiaurinę sieną (virš garažo), toliau užsilenkti už kampo ir dar paslėpti darbo kabineto balkoniuką ir čia, rytuose ties vidiniu kamu pereiti į mažesnį išsikišimą, kuris toliau važiuos aplink visą namą iki to žymiojo balkono. Taip išvengsime estetinio darkymo, nes perėjimai iš vieno ilgio į kitą bus vietose, kur jie arodys natūraliai. Žodžiu tokie reikalai. Baigiama gegnių konstrukcija, toliau ji bus purškiama priešgaisriniu inpregnantu. Jam nudžiūvus dengiama plėvelė. Jei dievas duos, tai turėtų įvykti jau kitą savaitę. Na o šią savaitę jau kaip ir vainikas nusimato :) Dar gavau namų darbų - sugalvoti kokios spalvos bus pakalimas. Šie spalviniai klausimai mane labiausiai glumina, nes neturiu jokio supratimo kokia spalva bus daroma fasado apdaila ir apskritai, trūksta meninio pajautimo. Šie estetiniai klausimai - silpnoji visos šios didžiosios statybos pusė. Turbūt reikės daryti arba natūralaus medžio su trupučiu patamsinimo arba tokią pat kaip stogo. ARBA dar geriau, kaip langų - "Auksinis ąžuolas". Beje, išsirinkau stogo spalvą, ji vadinasi MOLIS :) Tai senovinių rudų čerpių imitacija. Pamaniau, kad tokia kepurė tiks mano senovės lietuvių tvirtovei :) Nors tiesa sakant, stogo ploštumos matosi tik nuo kelio, kuris yra už 200 m. :)

Langai. Čia nuotaika visai šiaip sau. Labai norėjau medinių langų. Tačiau dar labiau noriu, kad langai būtų saugūs (tripleksinis stiklas, 4 kampų apkaustai - 4 grybukai, rankenos su mygtukais), šilti (trijų stiklų paketas) ir vatytusi gana gausiai, taip kaip reikia, kad netrūktų. Tokie mediniai langai kainuoja nuo 50 iki 70 tūkst. Plastikiniai - apie 30 tūkst. Mano lubos - 40 tūkst. Taigi, finansai sugrojo romansą ir pasirinkimas labai aiškus. Jei medžio trokščiau labiau už funkcionalumą, gal galėčiau nusimušti kainą iki 40 tūkst. tačiau atsisakęs didžiosios dalies funkcionalumo, pvz tripleksinių stiklų, sumažinęs varčias iki minimumo, tačiau apsisprendžiau, kad išgryninti funkciniai reikalavimai yra svarbiau. Nes langais reikės nauotis kasdien ir jų veikimas bus svarbesnis už jų išvaizdą. Taip, kad su skaudančia širdim, medis atidedamas neribotam laikui. Tikiuosi susitarti už tuos 30 tūkst. visą komplektą ir dar signalizaciją susidėti.

Signalizaciją nusprendiau priduoti apsaugos policijai. Pagrindiniai argumentai: kainos visų labai panašios, įvykio atveju Policija siunčia arčiausiai esančius policininkus, kurie atvažiavę iškarto dirba kaip normali policija - pradeda kriminalistinius tyrimus ir pan., aišku girdėjau, o ir pats patyriau, kad iškviesta policija vėluoja kokią valandą, tačiau mane patikino, kad pas "sutartinius" klientus policija varo prioritetine tvarka. Tačiau pats pagrindinis argumentas: kaimiečiai policijos bijo kaip velnias kryžiaus, o apsaugos firmos kaime įvairiai žinomos ir įvairiai vertinamos. Kaip žinia, Neverlendas įsikūręs kaimo vidurį, tad tas vertinimas aktualu. Mėlyni/raudoni švytūrėliai daro stipresnį įvykį, nei geltoni...

Dėl signalizacijos įrengimo turiu 3 pasiūlymus, kurių dar nenagrinėjau, tik preliminariai - 2 pasiūlymai yra panašiai po 4 tūkst., o trečiasis už beveik 12 tūkst. Hm :) reikės pasiaiškinti iš kur tokie kontrastai :) Būtų nuostabu jei galėčiau pats įsirengti, kaip kiti blogeriai, bet vis dėlto reikalavimus surašiau aukštus, daug zonų, perimetrų, GSM modulių ir kitų navarotų, kuriems įrengti reikia įgudimo ir šios subtilios srities išmanimo. Nusprendžiau šioje vietoje netaupyti, tegu padaro specialistai.

Komentarai

  1. Manau, kad ir plastikiniai langai nėra nieko blogiau nei mediniai. Pas mane pačią sudėti plastikiniai ir galiu pasakyti, kad labai džiaugiuosi, nes yra tikrai sandarūs.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėl signalizacijos- mums ApexisBaltic apsaugos sistemos pasirodė geriausias variantas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man taip pat atrodo, kad apsaugos sistemos namams yra labai svarbios. Dabar pats turiu ir galiu pasakyti jaučiuosi tikrai saugiau nes žinau, kad jei kas atsitiks mano namui kol manęs nėra, bus viskas nufilmuota ir įrašyta. Sakyčiau tikrai ganau naudingas dalykas nes labai sutaupo nervus.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4