Ieškome vandens gręžinio

Sveiki, ar neužšalote :) Tai bent žiema! Fantastiška! Kol verčia sniegas ir žybčioja Kalėdų eglutės, nusprendžiau pasidomėti kaip čia vandenį namuose turėti :) Ir tuo pačiu nuotėkas. Na, reikia pradėti spręsti kaip čia bus su tuo vandenėliu. Apsisprendžiau, kad dabar tas laikas, kai jau reikia apie tai galvoti, o lauko apdailos ir apšiltinimai gali ir palaukti.

Pirmiausia, kas svarbiausia, kad mano namo leidime nenumatytas nei gręžinys, nei nuotėkų įrenginiai. Architektų firma viską darė greituoju, paprastuoju būdu ir dabar dėl to turėsiu papildomų išlaidų ir vargo. Tai yra, reikia gauti leidimą šiems įrenginiams, po to reikia daryti projektėlį, tiksliau mano sodybos projekto korekciją ir visa tai tvirtinti ir suderinti. Taigi, šioje vietoje patarimas projektuojantiems: suprojektuokite šiuos reikalus kartu su namu ir gaukite leidimą iš karto :( Žinoma, kai neturi patirties, tai namo projektavimo stadijoje daug svajoji ir labiausiai giliniesi į išplanavimus, fasadus ir pan. grožius :) O vėliau tenka rūpintis ir tokiais niekais, kaip pvz. iš kur tekės ir kur nutekės vandenėlis... :)


 Gręžinį sutarėme eksploatuoti kartu su kaimynu. Jis dar tik tvarkosi projektą ir planuoja nuslinkus sniegui pavasarį užvesti buldozerio variklį ir pradėti statybas. Tad galima bus pasidalinti kaštus. Gręžėjai tikina, kad racionalu ir naudinga naudotis gręžiniu dviems sodyboms. Pasidarai vamzdyje trišakį ir teka vanduo dviem kryptimis. Nors esu girdėjęs, kad toks bendras projektas kartais ir pražudo kaimynų draugystę...

Tad paruošiau pageidavimų sąrašą ir išsiunčiau kelioms firmoms. Pora jau atsakė, kas yra puiku. Gaila, kad ne visos firmos gali įrengti ir gręžinį ir nuotėkas. Kas būtų labai patogu.Viena firma jau atsiuntė ir preliminarius vandeningų sluoksnių gylius ir rekomenduoja orientuotis į maždaug 110 metrų. Giloka... Kainos prasideda nuo 100 Lt už metrą plius įranga, siurbliai ir visokie atbuliniai voštuvai...

Žodžiu jeigu kas darėte gręžinuką, turite patirties, prašau parašykite ką svarbu žinoti :) ačiū

Komentarai

  1. Sveikas
    cia gali pasiziureti savo apylinkiu greziniu info ir zinosi mazdaug savo:
    http://piritas.lgt.lt/Scripts/hsrun.exe/hahtserver2/MapXtreme/GEOLIS_public/MapXtreme.htx;start=auditas?zemelapis=pv_greziniai
    Pasirenki "didinti" poto "Informacija" ir spaudi ant melyno tasko t.y. grezinio.
    Prisijungimo duomenu nereikia, spaudi "neregistruotas vartotojas"

    Kai zinosi konkreciau, pranesk grezimo metro apytiksle kaina, nes paciam labai idomu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas,
    as turiu 5m gylio grezini, traukiu gruntini vandeni. Toks grezinys kainuoja apie 1000 litu, uztenka paprasto hidroforo. Vandens daug, issityrem - galima ir gerti, atitinka visas normas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. 100 Lt už metrą tikrai daug. Kai pats ieškojausi sau buvau nusiderėjęs iki 80 Lt, ir be to pas tave kaip sakai 110m. Tai tas skirtumas tikrai daug ką reiškia. Patarimas: įrangą, siurblius pirkis atskirai - nes firmos kurios daro gręžinius sukiša tokią įrangą... buvau surinkęs apie 10 pasiūlymų. Konsultavausi su patikimu santechniku. Nuomonė apie jų siūlomą įrangą nekokia.

    AtsakytiPanaikinti
  4. eiline pamoka, kad reikia rinktis gerus architektus, kurie apie viska pagalvoja, itraukai i projekta ir suderina. Akivaizdu, kad projektas tai nera vien fasadas, ar ne?:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O taip, Sla, bet kaip atskirti kurias iš jų geras? Juk Architektai varžosi daugiausiai architektūros sprendimais, įmantriais fasadais ir pan. Architektai iš prigimties juk menininkai. Tai normalu, kad jiems grūzas galvoti apie visokius ten vamzdynus ir kitokius niekalus :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip atskirt? Geras tas - kuri rekomendavo draugai, pazystami, gimines. Geras architektas turi pagalvot ne tik apie vaizda bet ir apie patoguma, optimalia medziagu ir darbu kaina, lengva prieziura ir remonta. tai igyjama tik isanalizavus savo suprojektuotu ir pastatytu objektu klaidas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. o jagu liksi nepatenkintas draugo rekomenduotu architektu? Tai liks kartėlis ir draugui... :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. na taigi gali paklausinet, kodel patiko, kas buvo gerai, kas blogai. Uzskaityt gali tik tokias rekomendacijas kai projektavo paciam draugui, o ne "mano pazystamo pazystamas laisvalaikiu girdejau projektais uzsiima". Nebutina imt pirma pasitaikiusia rekomendacija, gali pasiieskot bent keletos ir is ju rinktis. O jei visgi pasirinkus rekomenduota - rezulatatas nekoks, tai cia jau pats kaltas, kad pernelyg pasitikejai draugo nuomone ir nereikia jau cia jo kaltint :) Kaip bebutu, renkantis su rekomendacija tikimybe pataikyt yra didesne :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pasidaro žmonės gręžinius pigiau, tiesiog tie patys grežėjai daro kaip chaltūrą, be jokių popierių ir PVM-ų, reikia tik pasigaut tokius ir tartis.

    AtsakytiPanaikinti
  10. O kokia pas jus pasirinkta vandens tiekimo sistema? Gal pasidalinsite savo patirtimi gręžinių tema?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4