Sausra

Kol miestiečiai džiaugiasi pagaliau šiltu ir saulėtu pavasariu, kaimiečiai ir kiti agrarininkai žino, kad Lietuvoje siaučia sausra. Išties nelijo jau labai seniai, na buvo tokių pavienių pakrapnojimų ar trumpalaikių nulijimų, tačiau iš esmės pavasaris labai sausas. Pergyvenu dėl savo medelių ir krūmelių, kurių pernai prisodinau ypač daug. Tad pirmoji žiema, pirmieji metai yra kritiniai. 


Kai kiti magnolijų augintojai Facebook skelbia gražius žiedus, maniškis medelis tik vos vos lėtai skleidžia pumpurėlius. 


Jau maniau medelis nušalo, ar nudžiūvo, bet palaisčius porą kartų kaži kokia gyvybė sukrebždėjo :) Šį savaitgalį įsigijau 100 m. žarną ir sėkmingai palaisčiau "naujagimius" ir daržą. Už vandenį esu labai dėkingas tam pačiam kaimynui, kuris maloniai leido prisijungti prie jo naujojo gręžinio. Savo vandens jokio dar neturiu, o ir greit neturėsiu, nes vanduo mūsų krašte labai giliai, apie 120 m. Nepigus bus gręžinukas, bet ką jau darysi. 


Kai taip sausa, medeliai taip pat lėtai skleidžiasi. Ši nuotrauka rodo, kaip sužalojo obelaitę mano naudotas kiškių smirdalas. Daugiau nebenaudosiu šio tepalo. Nors kiškius atbaido efektingai, tačiau žala žievei didžiulė, tad kaip ir tas ant to išėjo :( 


Pagaliau pražydo slyva :) šiemet slyvos žydėjo neprasčiau nei sakuros. Mano sode neblogai peržiemojo vyšnaitės ir ši slyvukė, tad gal jau pamatysiu žiedų daugiau...


Pasižvalgiau iš vakarinio balkono. Matyti Vaidutės daržas ir parkas. Kaip gerai, kad užaugo šis beržynėlis, kai prasiskleidžia, kiek užstoja kaimynystėje iškilusį dvarą. Privatums, juk taip svarbu...


O tai vaizdas pasisukus kairįn, į pietus. Jau rašiau, kad didžiumą savo žemės atidaviau ūkininkui, jis užsėjo lyg rugiais. Neverlendas dabar apsuptas  pavyzdine žaluma.


Vakare, nurimus vėjui, prieš saulėlydį smagiausia. Į namą ir jo kambarius liejasi geltona besileidžianti  saulė, galima pasvajoti kaip būtų, jeigu būtų :)


O tai Vaidutės vakarienė - nuostabūs naminiai jautienos hamburgeriukai :) mmmmm....


Laukiame...

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4